MS Tømrer og Tækkefirma

MS tømrer og Tækkefirma ApS logo

MS Tømrer og Tækkefirma

Stråtag i Randers området

Traditionsrigt håndværk

Området i og omkring Randers rummer fantastisk historie der forbindes med stråtage og tækkemænd. Den helt store årsag til dette er hovedsageligt Randers fjord som igennem tiden har været et godt sted at høste tækkerør til stråtage. Igennem historien har virksomheder i både Mellerup og Uggelhuse kunne høste de gode rør fra rørskovene ved fjorden, og leveret den bedste kvalitet til danske stråtage.

Traditionen med at høste danske tækkerør forsætter den dag i dag, og processen forfines løbende for dermed altid have den bedste kvalitet. Forholdene skal være helt rigtige for at opnå de optimale tækkerør. Som eksempel skal de under hvert trin i processen holdes tørre for at bibeholde deres egenskaber. Samtidig bliver rørene sorteret i længder og tykkelse, til fordel for de tækkemænd der skal købe stråene.

Som beskrevet har Randers, og områderene omkring Randers Fjord en lang historie med stråtage. Heldigvis kommer det til udtryk på mange ejendomme som viderefører deres traditionelle stråtag, både på deres huse, men også på skure, lysthuse og gamle tilstødende bygninger. Det giver et smukt udtryk på hele egnen som gør at håndværket ikke bliver glemt og kan bevares i mange år frem.

Vi er utrolig kendte i Randers fordi vi både har adresse lidt udenfor byen, men også har udført mange opgaver som tækkemand i området. Det gør at vi kender traditionerne, hvilket vi er stolte over at kunne være en del af. Derfor gør vi vores bedste for at leve op til historien og traditionshåndværket. Det gør vi ved at holde os opdateret indenfor vores håndværk, og samtidig gøre hver opgave speciel. Hver kunde kræver opmærksomhed da ingen projekter er ens.

En lokal tækkemand i Randers

Du er altid velkommen til at ringe eller skrive til os. Som lokal tækkemand i Randers og omegn står vi klar til en uformel snak om hvad vi kan gøre for dig. Vi laver alt i tømrer og tækkearbejde:

  • Ny rygning/mønning
  • Mos og algebehandling
  • Nyt stråtag
  • Stormskader
  • Mårhuller
  • Generel reparation

Og meget mere…! Læs mere om vores priser på stråtage og reparationer på stråtag i Randers og omegn her.

Nyrenoveret stråtag i Randers
Smukt holdbart stråtag