MS Tømrer og Tækkefirma

MS tømrer og Tækkefirma ApS logo

MS Tømrer og Tækkefirma

Stråtag i Hobro

En brandfarlig historie i Hobro

Igennem historien har byen Hobro haft mange hårde tider, hvor den blandt andet har været hærget af store brande. Vi skal tilbage til slutningen af 1600 tallet hvor byen blev hærget af store brande, og satte byen tilbage i udvikling (kilde: Wikipedia). Dette gjorde blandt andet at i mange år blev stråtage ulovlige for at mindske risikoen for flere brande. Men under Napoleonskrigenes trænge vilkår blev der opført flere stråtage på trods af denne lov. Dette var formegentlig fordi at det var en langt billigere udgift at tække sit tag.

Heldigvis er sikkerheden omkring stråtage og brande generelt forbundet med langt mindre risiko i dag. Vi ved i dag meget mere om sikkerhed og konstruktion som hæmmer risikoen for brand. Statistisk starter 9 ud af 10 brande indenfor i husene, og ikke udenfor. Det sætter langt større fokus på at sikre sig gode brandalarmer og at sikkerhedsforanstaltninger indenfor er i orden.

På selve stråtaget er der også taget mange flere foranstaltninger i nyere tid. Som eksempel sættes der store krav til den perfekte tæthed af stråtaget. Dette gør, udover en længere levetid af taget, at hvis brand skulle opstå, så har den svære vilkår for at brede sig hurtigt. Derudover anbefaler vi i dag at få installeret brandhæmmende Sepatec undertag ved nyt stråtag. Det øger sikkerheden markant ved eventuelt brand.

Angående Hobro ser vi den dag i dag stadig mange stråtage, som nærmest er blevet en del af historien på egnen. De fortæller en vigtig historie om byen, og pynter utroligt flot igennem det bakkede landskab.

Vi står klar som tækkemand i Hobro

Vi har ofte lavet projekter i Hobro-området, og ser frem til at hjælpe med mange nye flotte og sikre stråtage i fremtiden. Kontakt os her på siden og lad os få en snak om hvad vi kan gøre for dig i forbindelse med stråtag og tømrerarbejde. Se flere af vores referencer på forsiden.

Gammelt slidt stråtag
Slidt stråtag med mos